Pardoseli sintetice – intretinere si reparare

    Pardoselile epoxidice, pardoselile poliuretanice sau cele poliesterice reprezinta o alternativa mai mult decat viabila la sistemele clasice gen gresie, mozaic, parchet, etc. Aceste sisteme moderne asigura spatiului un plus de aspect, dar mai ales de durabilitate, avand in vedere ca durata lor de viata este de minim 10 ani.

Pardoseli industriale sintetice

    Pardoselile turnate prezinta de asemeni avantajul  ca pot fi personalizate in functie de necesitati. Astfel, pentru efecte estetice superioare, folosite in zone de expunere, exista pardoseli decorative ca Pardoseala Epoxidica “Emex Quartz”, ce foloseste granule multicolore de cuart, de forme si dimensiuni diferite, sau Pardoseala Epoxidica “Emex Multicolor”, pentru care se utilizeaza plachete sau fulgi de diverse culori, ce se aplica prin suflare pe pardoseala proaspat turnata. Lacuirea finala asigura o stralucire deosebita a suprafetei.

    Pentru zonele expuse la alunecare, insa, este preferabila alegerea unei solutii care sa previna riscul unor potentiale accidente, cum ar fi Pardoseala Epoxidica Antiderapanta “Emex”, la care aspectul rugos este cel mai important.

    Respectarea recomandarilor privitoare la pregatirea suprafetelor si modul de aplicare reprezinta garantia obtinerii performantelor maxime atat tehnice cat si estetice.

    La o exploatare domestica, intretinerea acestor sisteme de protectie este una foarte facila, constand doar in operatii simple de spalare cu apa si detergent. In zona industriala insa, expunerea la agenti cu grad mare de contaminare poate determina aparitia de pete ce vor fi curatate doar cu solutii speciale, neutre, de curatare; folosirea de solventi agresivi ca acetona sau toluen, solutii puternic acide sau alcaline, paste ori pulberi abrazive, sau alte solutii nerecomandate, pot deteriora aspectul suprafetelor, odata cu scurtarea timpului de viata al pardoselii. Este recomandat ca periodic sa se intervina cu operatiuni de curatare, lustruire si ceruire, efectuate cu echipamente adecvate.

    Foarte rar, in cazul unor socuri termice sau mecanice majore, sau a unor vicii de turnare sau de armare a betonului  de suport, pot aparea fisuri in sapa cimentica, ce se vor propaga si in pardoseala sintetica. Astfel de inconveniente necesita o interventie urgenta pentru remedierea calificata a suprafetelor si limitarea daunelor.

    Operatia consta in deschiderea fisurilor in adancime si umplerea cu Mortar Epoxidic “Emex Fill”. Finisarea se va face cu un chit epoxidic. Stratul final se va corecta cu un produs similar celui aplicat initial, sau, in functie de situatie, doar prin vopsire in nuanta predominanta.

    Pentru a alege informat produsul dorit, vizitati site-ul nostru www.emex.ro, sau doar sectiunea de pardoseli turnate. Puteti desigur sa ne contactati si prin formularul de contact.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s