Tencuiala decorativa – alegerea ideala

    Daca sunteti implicat intr-un proiect de constructii, indiferent ca este cu  destinatie industriala sau civila, si ati ajuns la faza finisajelor exterioare ale cladirii, aveti in fata doua optiuni: tencuiala decorativa profesionala sau solutia compusa din tinci si vopsea lavabila de exterior. Diferentele dintre cele doua solutii sunt majore, de aceea este bine sa faceti o alegere informata pentru a beneficia cat mai mult de un aspect exterior impecabil al cladirii.

Tencuieli decorative structurate

    Solutia cu tinci si vopsea lavabila poate parea tentanta deoarece presupune cheltuieli imediate mai reduse si, cum tencuiala se aplica spre finalul lucrarii cand bugetul alocat este aproape terminat, este posibil sa va lasati purtat de mirajul pretului, neglijand alte aspecte. De aceea am realizat o scurta comparatie in care am sintetizat un minim de informatii pe care ar trebui sa le aveti la dumneavoastra atunci cand  alegeti tencuiala decorativa.

 

Tencuieli decorative profesionale

Tinci si vopsea lavabila pentru exterior

Adaptabilitate la suprafata

In gama “Emex” regasiti solutii personalizate in functie de destinatie, cum ar fi tencuiala decorativa impermeabila, pentru soclu, sau cu efecte decorative speciale.

Adaptabilitatea intervine doar la nivelul vopselei. Chiar daca este o vopsea lavabila profesionala, aceasta nu are aceleasi proprietati cu o tencuiala decorativa.

Aplicare

Aplicare usoara cu rezultate excelente, datorita bunei aderente si capacitatii de intindere.

Aplicare mai grea deoarece tinciul nu se intinde perfect pe suprafata; pot aparea o serie de vicii care impun reparatii, dar si un consum mai mare de materiale.

Durabilitate

Daca au fost respectate indicatiile producatorului de pregatire a suprafetei suport si de aplicare, solutia va rezista perioade indelungate, chiar si sub actiunea intensa a factorilor de mediu.

Durabilitate redusa, solutia fiind sensibila la actiunile factorilor externi. Prezinta un risc mai mare de degradare la umezeala sau in urma ciclurilor inghet/dezghet.

Calitate finisaj

Calitate exceptionala,cu efecte estetice variate, pe care tencuiala decorativa le face disponibile.

Efecte decorative limitate; daca este aplicata corect, calitatea finisajului poate fi destul de buna, dar nu se va mentine pe termen mediu si lung.

Intretinere

Usoara, datorita personalizarii in functie de utilitate, tencuiala poate prezenta o rezistenta sporita la umezeala si la mizerie, ceea  ce face pana si curatarea o actiune izolata pe  durata de viiata a tencuielii.

Ceva mai dificila deoarece pot interveni lucrari frecvente de reparatii in urma actiunii factorilor externi.

    Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina de tencuieli decorative din site-ul nostru www.emex.ro  sau contactati-ne folosind formularul de contact.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s