Protectia superioara a suprafetelor metalice

    Suprafetele metalice, fiind in general cele mai expuse deteriorarii, datorita sensibilitatii lor fata de mediul din ce in ce mai coroziv, necesita periodic lucrari de intretinere si reparatii. Chiar daca initial s-a folosit o vopsea de buna calitate, in cazul in care nu au fost realizate si operatiunile de pregatire a suprafetei, atunci finisajul nu va beneficia de durabilitate, iar beneficiarul nu se va bucura de calitatile profesionale ale vopselei aplicate.

Pregatirea pentru vopsire suporturi metalice

    Operatiunile de pregatire a suprafetelor metalice presupun curatarea suprafetelor de impuritati, grasimi si straturile vechi de vopsea, precum si aplicarea unui grund anticoroziv, din acelasi sistem cu vopseaua ce va fi aplicata, care va oferi o protectie de durata impotriva factorilor corozivi. In acelasi timp, grundul vine sa sustina si o aderenta sporita stratului final de vopsea.

    Faza de pregatire a suprafetelor suport este determinanta pentru obtinerea caracteristicilor maxime de calitate. Pentru aceasta, am dezvoltat si produse suport pentru fazele de pregatire, ca grunduri si amorse a caror calitati au fost atent optimizate in functie de atributele specifice solutiilor de finisaje pe care trebuie sa le sustina.

    Sub marca “Emex”, “Romtehnochim” a dezvoltat o gama larga de grunduri anticorozive, de la cele mai simple pana la grunduri speciale cu adaos de zinc, bicomponente sau pe baza de apa. In site-ul nostru www.emex.ro, la capitolul despre grunduri anticorozive, aveti posibilitatea de a alege produsul dorit in functie de sistemul final. Astfel veti alege un Grund Alchidic Anticoroziv “Emex” in cazul unui sistem alchidic, un Grund Anticoroziv Epoxidic in cazul unui sistem epoxidic, ori un Grund Solubil in apa “Emex Eco” pentru aplicatii speciale, s.a.m.d.

    Grundul anticoroziv este un produs industrial, care vine sa ofere un plus de protectie suporturilor metalice impotriva elementelor corozive, cum ar fi factorii de mediu sau elementele chimice cu care suprafata metalica ar putea intra in contact. Pentru ca grundul anticoroziv sa-si manifeste caracteristicile, trebuie sa fie aplicat doar in momentul in care suprafata nu mai prezinta impuritati, urme de grasime, praf sau urme dintr-un strat mai vechi de vopsea. In cazul in care nu au fost respectate toate etapele pregatitoare, rezultatul nu va fi pe masura asteptarilor, chiar daca ati utilizat o vopsea profesionala.

    In etapele de pregatire a suprafetelor metalice, este recomandata utilizarea unor produse care sa asigure eliminarea tuturor elementelor care dauneaza aderentei straturilor de grund anticoroziv si vopsea. De accea, sub marca “Emex”, am dezvoltat solutiile necesare in toate etapele premergatoare procesului de vopsire a suprafetelor metalice.

    Daca este vorba de o suprafata noua, atunci operatiunile premergatoare aplicarii sistemului anticoroziv tin doar de inlaturarea tuturor impuritatilor, a urmelor de grasime sau a reziduurilor rezultate in urma sudurii. Odata realizate aceste operatiuni se poate aplica grundul anticoroziv, dupa care stratul final de vopsea.

    In schimb, daca lucrarea presupune reconditionarea unor suprafete vechi, care au mai fost vopsite in repetate randuri, atunci se mai adaugi cateva operatiuni:

  • Inlaturarea stratului sau a straturilor vechi. Recomandat este sa se foloseasca procesul de sablare pentru o mai buna aderenta. O alternativa este folosirea unei solutii de decapare, recomandat fiind Decapantul ecologic “Emex PC Eco”;
  • Inlaturarea urmelor de rugina, operatiune pentru care am creat Solutiei impotriva ruginii “Emex Rust Stop”  dezvoltata pe baza de acizi slabi si tari, saruri sulfurate, agenti tensioactivi si solventi organici, creata special pentru eliminarea ruginii de pe suprafetele metalice.

    Odata ce au fost efectuate aceste operatiuni, se poate trece la aplicarea grundului anticoroziv specific sistemului ales pentru vopsire. Grundul completeaza aderenta vopselei, ceea ce asigura un finisaj de calitate care isi va mentine proprietatile perioade lungi de timp, in conditii de exploatare industriala.

    Pentru orice detalii, privind produsele de mai sus, sau orice alte produse de acoperire, va asteptam sa ne vizitati pe site-ul nostru www.emex.ro, sau sa ne contactati prin formularul de contact.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s