Pardoseli autonivelante Emex – respectarea normelor sanitare

    Unele spatii industriale sau civile, presupun, prin natura natura destinatiei lor, respectarea unui set de norme sanitare mult mai stricte, astfel incat sa poata asigura un nivel ridicat al sigurantei utilizarii spatiului. Spatii in care normele sanitare speciale se impun sunt cele din industria alimentara si farmaceutica, dar si spatiile destinate serviciilor medicale din spitale sau policlinici, etc. De aceea, in momentul amenajarii sau reamenajarii acestora este necesara acordarea unei atentii sporite alegerii materialelor care urmeaza a fi folosite. Normele sanitare speciale, care trebuiesc respectate, impun o gama de solutii care sa se conformeze in mod obligatoriu acestora.

Pardoseala epoxidica agrementata sanitar

    In acest sens, Romtehnochim, sub marca “Emex” a dezvoltat o gama larga de solutii agrementate sanitar, in special pentru pardoseli. Varianta rapida si pentru bugete de austeritate este vopseaua epoxidica pentru pardoseala. Aceasta ofera rezultate foarte bune, dar durata de exploatare, desi peste media produselor similare, este net inferioara gamei de pardoseli turnate. Pardoselile turnate fac parte dintr-o gama superioara de solutii pentru pardoseli, din care cea mai mare parte agrementate sanitar. Pardoselile Turnate “Emex”, presupun o investitie initiala mai mare decat vopselele, dar amortizarea incepe imediat dupa faza de aplicare, urmand ca pe termen mediu si lung sa devina o investitie profitabila.

    Solutiile de pardoseala agrementate sanitar beneficiaza de proprietati profesionale care le asigura o durata de utilizare de cel putin 10 ani in conditiile unei exploatari intense, facilitand, in toata aceasta perioada respectarea normelor sanitare in zonele in care sunt aplicate. Aplicate corect, solutiile din gama de Pardoseli Turnate “Emex” vor asigura acoperire de exceptie si o etanseizare foarte buna, ceea ce va mentine murdaria la suprafata. Astfel, timpii necesari operatiunilor dedicate intretinerii curateniei se vor diminua semnificativ.

    Pentru maximizarea rezultatelor, este foarte important sa fie respectate toate fazele de pregatire a suprafetei suport, astfel incat stratul final de pardoseala sa beneficieze de cele mai bune conditii de aplicare. Indiferent de solutia de pardoseala turnata, din gama “Emex”, pe care o alegeti, aceasta va fi aplicata numai pe o suprafata din beton perfect uscata, neteda si plana. In cazul in care suprafata nu prezinta aceste caracteristici, trebuie sa se intervina prin actiuni care sa corecteze eventualele vicii.

    Astfel, daca este vorba de o suprafata turnata proaspat, este nevoie de un timp de uscare de cel putin 28 de zile inaintea aplicarii propriu-zise a pardoselii. Crapaturile sau alte vicii fizice vizibile se corecteaza prin umplere cu Mortar Epoxidic „Emex Fill”. Suprafetele suport vechi s-ar putea sa prezinte urme ale unor vopsele aplicate anterior, urme care trebuiesc indepartate pentru a crea conditiile optime pentru aplicarea pardoselii. Pardoselile turnate vechi vor fi inlaturate doar daca se afla intr-o stare avansata de degradare. In mod normal, vor trebui sa treaca printr-un proces de slefuire si asperizare cu ajutorul unei masini cu discuri diamantate.

    O alta operatie absolut necesara este inlaturarea totala a contaminantilor (cum ar fi grasimile), sau impuritatilor de orice natura. Aceasta operatie va fi urmata de sigilarea suportului cu Grund de Impregnare Epoxidic “Emex”, dupa care se poate trece la turnarea corecta a unei pardoseli epoxidice.

Romtehnochim pune la dispozitie nu doar solutii profesionale de pardoseli epoxidice, ci si echipe de specialisti care asigura aplicarea optima a pardoselii, in conformitate cu particularitatile spatiului.

    Pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati folosind formularul de contact! Ne puteti gasi si pe Facebook, in pagina EmexByRomtehnochim
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s