Emex – vopsele ecologice profesionale

    Tendintele catre protectia mediului sunt din ce in ce mai puternice, iar miscarile ecologiste au determinat schimbari in stilul de viata al multor oameni. Acestia au devenit mai constienti de impactul negativ pe care il au activitatile lor de zi cu zi asupra mediului inconjurator, asa ca, acum, se concentreaza asupra diminuarii acestor efecte, prin colectarea selectiva a deseurilor, prin gasirea de mijloace alternative de transport, dar si alternative ecologice la solutiile conventionale folosite in mod curent, solutii din care fac parte si vopselele.

Sisteme de vopsire pe baza de apa

    Tendinta pentru produse ecologice, manifestata pe segmentul casnic, se extinde treptat si catre sectorul industrial. Desi aceasta inclinatie catre alternative ecologice este inca la inceput, iar multe companii o folosesc doar pentru marketing, prezentand o serie de politici verzi ca „artificii de imagine”, pe termen mediu si lung se vor transforma in solutii concrete care vor influenta decisiv sectorul industrial.

    Pentru a incuraja aceasta tendinta in sectorul industrial, Romtehnochim a conceput sisteme care manifesta un impact redus asupra mediului, atat in faza de productie, cat si in cea de aplicare sau chiar de utilizare pe termen lung. Initial, au fost identificate elementele cu impactul negativ cel mai mare asupra mediului, si astfel au fost inlocuiti atat inhibitorii de coroziune cu toxicitate ridicata cat si o serie de aditivi consacrati vopselelor clasice, cu alternative ecologice, nepoluante. In cele din urma, au fost inlocuite si rasinile solubile in solventi cu rasini solubile in apa.

    Astfel s-a ajuns la solutii alternative cu impact minim asupra mediului inconjurator. Odata atins acest obiectiv, produsele au fost testate, pentru a se constata eficienta acestora in fata unei utilizari profesionale. Tinta a fost realizarea de vopsele ecologice, cu caracteristici profesionale cel putin la fel de performante ca ale celor clasice. Ajustarea formularilor dupa testare, a contribuit, in cele din urma la realizarea de alternative viabile, capabile sa incurajeze constructorul sa le foloseasca, in pofida solutiilor clasice.

    Directia in care Romtehnochim se indreapta este cea de dezvoltare a unor sisteme ecologice complete care sa cuprinda toate elementele necesare pentru acoperirea in intregime a unei lucrari. Un exemplu de sistem complet de protectie si finisare a suprafetelor ar fi: Decapantul Ecologic “Emex PC Eco”, impreuna cu Grundul Anticoroziv „Emex AQ Eco” si Vopseaua Acrilica „Emex Supramet”.  Prima solutie este folosita pentru curatarea suprafetei iar a doua se aplica pentru protectia anticoroziva a suprafatei si pentru a asigura vopselei conditiile optime de aderenta.

    Preocuparea pentru dezvoltarea unor alternative „verzi” este o investitie in viitor, intr-o piata care, la un moment dat, va cere tot mai insistent solutii cu impact redus asupra mediului. In domeniul constructiilor aceste solutii vor fi adoptate mai greu, dar, pe termen lung, utilizarea lor este inevitabila.

Lista principalelor produse, realizate si comercializate de Romtehnochim, o puteti regasi si in catalogul EMEX online, cu mentiunea ca numarul produselor aflate in portofoliu este cu mult mai mare decat cel prezentat pentru moment.

    Pentru informatii suplimentare despre vopsele ecologice, va invitam sa accesati site-ul companiei sau sa ne contactati prin formularul de contact ! Ne puteti gasi si pe Facebook.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s