Vopsele lavabile pentru profesionisti si amatori

    Aplicarea unui strat de vopsea pe pereti pare o lucrare foarte simpla, la indemâna oricui, asa ca, din spirit de economie, dar si din ambitie, multi isi pun coiful de zugrav pe cap si incearca sa-si revitalizeze singuri culorile din locuinte. In principiu, nu este un demers foarte complicat daca este vorba strict de acoperirea unei suprafete plane, fara denivelari si care nu sunt acoperite cu huma sau cu alt strat de vopsea care ar putea dauna aderentei celui nou. Cu o vopsea de calitate, lucrarea poate fi realizata simplu si terminata rapid, iar finisajul rezultat va fi unul de calitate, care se va pastra o perioada indelungata.

Zugraveli profesionale cu vopsele lavabile

    Din pacate, de cele mai multe ori, lucrurile nu stau chiar asa. Ceea ce pare usor la o prima vedere, se complica imediat ce se incepe lucrul efectiv. Mesterul nu trebuie sa aiba doar simt estetic si o viziune arhitecturala minima, ci trebui sa fie priceput in ceea ce face din punct de vedere tehnic pentru ca rezultatul sa fie cel scontat. Foarte importante sunt fazele de pregatire a suprafetei, in vederea aplicarii stratului final de vopsea. De multe ori, aceste faze sunt sarite de zugravul amator care trece direct la aplicarea vopselei lavabile, iar rezultatul va fi unul care nici macar nu se apropie de perspectiva initiala.

    Daca vrei sa-ti vopsesti singur locuinta, dar vrei ca lucrarea sa iasa bine, ai grija la urmatoarele cinci sfaturi esentiale:

  • Nu subestima complexitatea lucrarii! Ceea ce la prima vedere pare simplu, se complica pe parcurs. Verifica daca peretele este acoperit cu huma. Daca raspunsul este afirmativ, atunci va fi nevoie de inlaturarea completa a humei, dupa care vor trebui parcurse toate etapele pentru ca suprafata sa prezinte conditiile optime de aplicare pentru stratul final.
  • Atentie la durata lucrarii! Evalueaza cu atentie operatiunile care trebuie facute, respectiv inlaturarea stratului vechi, reparatiile si indreptarea suprafetei care pot dura mai mult decât weekend-ul pe care l-ai rezervat zugravitului. E posibil sa nu reusesti sa termini la timp ceea ce prelungeste perioada in care camera sau locuinta zugravita ramân nefunctionale.
  • Atentie la alegerea culorii! Daca alegi sa vopsesti peretii in alb, nu vei avea probleme, dar daca te orientezi catre o culoare, s-ar putea sa ai surprize. Lumina in camera se poate sa creeze un efect pe care nu ti-l doresti, asa ca ar fi bine sa testezi in puncte strategice inainte sa vopsesti toti peretii.
  • Evita improvizatiile! Culorile inchise nu corecteaza imperfectiunile peretelui, poate doar le mascheaza putin. Evita astfel de improvizatii daca vrei sa ai un rezultat final de calitate de care sa te bucuri si sa-ti dea satisfactia muncii bine facute.
  • Doteaza-te cu uneltele potrivite! Uneltele potrivite fac 50% din lucrare, asa ca nu neglija trafaletii si pensulele de calitate, care te vor ajuta sa lucrezi mai eficient, iar rezultatul sa fie unul pe masura efortului depus dar si a entuziasmului cu care ai lucrat la proiect.

    Pentru a sustine eforturile profesionistilor si amatorilor, Romtehnochim a dezvoltat o gama de vopsele lavabile, concepute astfel incât sa transforme zugravitul in placere. Toate aceste vopselele au proprietati profesionale, ce faciliteaza obtinerea unui finisaj care se va mentine in timp si va fi usor de intretinut.

    Pentru informatii suplimentare despre vopselele lavabile va invitam sa accesati site-ul companiei, sau sa ne contactati prin formularul de contact !
    Ne puteti gasi si pe Facebook, in pagina EmexByRomtehnochim.

Puteti viziona o mare parte produsele Romtehnochim si in catalogul Emex online.

Lasă un comentariu